Coinbase добави XRP за щата Ню Йорк – биковете се пробуждат

Coinbase добави XRP за щата Ню Йорк – биковете се пробуждат

Coinbase стартира подкрепа за XRP за жителите на щата Ню Йорк.

Фирмата, базирана в Сан Франциско, публикува новината в понеделник, казвайки, че нюйоркчани вече могат да купуват, продават, конвертират, изпращат, получават или съхраняват XRP на Coinbase.com или чрез мобилните си приложения за iOS и Android. След обявяването цената на XRP скочи с над 20%, достигaйки $ 0.39 след обявяването, според данни от CoinMarketCap.

Въпреки това, нарастването също съвпада с бичите ходове на Биткойн през последните 24 часа. Coinbase първоначално добави XRP поддръжка за своите платформи за търговия на дребно през февруари тази година, но жителите на Ню Йорк и Великобритания не бяха включени по това време. Цената на XRP скочи приблизително с 10%, за да достигне най-високата стойност от $ 0.34 в 30-те минути след обявяването на регистрацията на Coinbase Pro на 25-ти февруари.

Списъкът на поддържаните криптовалути продължава да расте. Понастоящем предлага поддръжка за Биткойн (BTC), Биткойн кеш (BCH), Етериум (ETH), Етериум класик (ETC), Лайткойн (LTC), USDC, zcash, Basic Attention Token (BAT).

Coinbase наскоро започна да предлага “бърза и безплатна” услуга за плащания, използвайки XRP и USDC. Услугата е “основно проектирана като образователен ресурс за клиентите да научат за ползите от използването на крипто за трансгранични плащания”, заяви представителят на борсата пред CoinDesk.

Монетата е уязвима към краткосрочна корекция.

Третият най-голям цифров актив с текуща пазарна капитализация от $ 16 милиарда разби няколко важни технически бариери и достигна $ 0.3750 по време на азиатските часове във вторник. Монетата е натрупала над 15% от началото на деня, което я прави най-добре представящия се алткойн в топ-20.

XRP / USD достигна най-високото си ниво от 5-ти април и се премести над DMA200 за първи път от 20-ти ноември 2018 г. В дългосрочна перспектива, монетата има потенциал да достигне $ 0.3800 и да достигне седмичната SMA50 на $ 0.3850. Монетата се търгува под тази линия от средата на юни 2018 година.

Въпреки това, че е силно свръх-купен на дневно ниво, Ripple (XRP) е уязвим за краткосрочна меча корекция към $ 0.35 и, вероятно, $ 0.3380 (най-високото ниво от предишната седмица).

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Coinbase добави XRP за щата Ню Йорк – биковете се пробуждат appeared first on CryptoDnes.bg.