Coinbase вече поддържа тегления от PayPal в Европа

Coinbase вече поддържа тегления от PayPal в Европа

Във вторник (5 февруари), борсата за дигитални активи Coinbase обяви подкрепата си за тегленията от PayPal за своите клиенти в Европа.

Както се съобщава, Coinbase за пръв път обяви на 14 декември 2018, че клиентите на САЩ биха могли да направят безплатни текущи тегления в щатски долари към своя профил в PayPal.

Според публикация в блога на Алън Осгуд, ръководител на проект в Coinbase, до 14 декември, американските клиенти са имали нужда или от ACH или от Fedwire (преди известно като Федералната резервна мрежа) да изтеглят фиат (USD) от Coinbase сметката. За съжаление, използването на такива традиционни финансови мрежи означава, че изтеглянето може да отнеме до два работни дни.

Поддръжката на PayPal на американските клиенти от Coinbase означаваше, че от тази дата те са в състояние незабавно да изтеглят баланса на Coinbase през PayPal, без да се налага да заплащат такса за теглене от 1,49% (която те трябва да платят, ако изпращат парите си в американска банкова сметка).

А нах-хубато от новина е, че тази функция вече е достъпна за клиентите на Coinbase в Европа. По-конкретно, според блога на Coinbase, компанията вече „разширява тази подкрепа за тегленията от PayPal на всички клиенти от ЕС, както и от страните от Европейската асоциация за свободна търговия (Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария)“.

Coinbase казва, че преди да се добави PayPal подкрепа, “SEPA и UK Faster Payments са единствените възможности за изтегляне на средства от европейските клиенти”. Тази функция обаче стана достъпна за клиентите на Великобритания на 17 януари.

Що се отнася до клиенти, които не са базирани в ЕС, страна от Европейската асоциация за свободна търговия или САЩ, не трябва да губят надежда, тъй като Coinbase отново обеща да надгради подкрепата на PayPal през останалата част на тази година за други юрисдикции.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Coinbase вече поддържа тегления от PayPal в Европа appeared first on CryptoDnes.bg.