Citibank няма да пускат собствения си “Citicoin”

Citibank няма да пускат собствения си “Citicoin”

JP Morgan създадоха вълнение, както в блокчейн пространството, така и в традиционния финансов свят, когато обявиха, че скоро ще пуснат собствената си криптовалута. Говори се, че Citibank работят по подобен проект, наречен “Citicoin”, но сега те отхвърлят всички планове за криптовалута.

Блокчейн е подкрепен като решението на високите такси и бавния характер на трансграничните плащания. Много институции подписаха договор, за да започнат да използват Ripple като начин за решаване на тези проблеми, но изглежда Citi не са съвсем готови да повярват в технологията.

Международни компании като Mercury FX вече започнаха да правят стъпки за въвеждане на блокчейн процеси. Те изработиха планове за институциите да използват XRP, за да ускорят трансферите, като прибавят и по-ниски разходи за потребителите. Но Citi няма да направи този скок точно сега.

Според ръководителя на Citi за иновации, Гулру Атак, банката ще продължи напред с планове за подобряване на ефективността по други начини. Те признават възможните бъдещи приноси на блокчейн, но смятат, че има по-бързи начини за подобряване на тези процеси. Атак каза, че Citi ще разгледа няколко нови отговора.

На базата на нашите изводи от този експеримент реално решихме да направим значителни подобрения в съществуващите релси, като използваме платежната екосистема и в рамките на тази екосистема, обмисляме финтех, регулаторните органи по света и SWIFT.

Новите планове на Citi са насочени към разрешаването на проблеми, за които според тях блокчейн не е готов.

“Опитваме се да направим тези промени днес, вместо просто да влагаме всичките си усилия в бъдещите технологии”, каза Атак.

Когато става въпрос за блокчейн и криптовалута, тези огромни финансови институции изглежда говорят от двете страни на устата си. Ръководителите на JP Morgan разбиха Биткойн и други криптовалути само за да приемат технологията по-късно. Сега, докато Citi отстъпва, те също така признават, че продължават да разглеждат блокчейн решения „като Ripple / XRP“.

Атак предупреди, че много фирми се опитват да принудят интеграцията на блокчейн, защото това е гореща тема в момента. Но тя призна, че Citi все още проучва блокчейн и всичките му приложения, така че все още можем да видим Citicoin по пътя на развитието на индустрията.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Citibank няма да пускат собствения си “Citicoin” appeared first on CryptoDnes.bg.