Circle ще наблюдават пазара за да се борят с пъмп и дъмп схемите

Circle ще наблюдават пазара за да се борят с пъмп и дъмп схемите

Финансовата блокчейн компания Circle ще използва инструментите за наблюдение на пазара на компанията за дигитални финансови услуги, Nice Actimize, за да се бори с манипулациите, потвърждава прессъобщение на 27 февруари.

Nice Actimize, които образуват клон на израелския корпоративен софтуерния гигант Nice Ltd., предлагат професионални клиентски инструменти в областта на финансовите престъпления, риска и спазването на правилата.

Circle ще използва Cloud Markets Surveillance (CMS) на Actimize за проактивно предотвратяване и откриване на злонамерена търговска дейност на собствената си платформа, включително търговия с вътрешна информация, наслояване и дори така наречени пъмп и дъмп схеми.

„Адаптирането на иновативните технологични решения, като решенията за спазване на правилата при финансовите пазари от Nice Actimize за посрещане на потенциалните нужди на регулаторите и защита на нашите активи, поставя този ангажимент в затворен кръг”, коментира главният регулаторен съветник на Circle и главният отговорник по спазването на изискванията, Робърт Бенч.

Институционалните платформи, като Circle, активно търсят да потушат притесненията относно манипулирането на пазарите на криптовалути.

Не само Nice, но и Nasdaq забелязаха успех при внедряването на технологията си за наблюдение на пазара в свързани области. През януари Nasdaq разкри, че седем крипто борси в момента използват тяхната технология за мониторинг на пазара.

Миналия месец, от стартъпа за търговия с ценни книжа Solidus Labs обявиха, че са събрали $3 милиона за борба с манипулирането на пазара.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Circle ще наблюдават пазара за да се борят с пъмп и дъмп схемите appeared first on CryptoDnes.bg.