Circle ще заложи на крипто тази година

Circle ще заложи на крипто тази година

Стабилните монеит са един от най-безопасните залози в крипто пространството.

В сравнение с ценовите движения на повечето криптовалути, те дори могат да се разгледат като малко скучни.

Напоследък USDC, базираната на ERC-20 стабилна монета, издадена от финтех фирмата Circle, е много неща, но не и скучна. Търговците минават на USDC, като резултат пазарната й капитализация се покачи с 90 млн. долара само през последната седмица. Това е 7 млн. долара повече от цялото предлагане на монетата, когато започна да се търгува като актив в края на октомври.

Основателят на Circle Джереми Аллер днес участва в “АМА” събитие на Reddit, където приписва скока в обема на USDC на големи търговци на пазара.

Аллер също подчерта, че Circle ще се придържа към крипто този път. Компанията, която първоначално стартира като решение за разплащане с биткойн (BTC) през 2013 г., се дистанцира от цифровите активи в последния мечи цикъл. Платформата дори премахна криптовалутата от Circle Pay през 2016-та година.

В отговор на въпрос, поставен от Crypto Briefing, Аллер каза, че значителният дял, който те имат в сектора, подчертава тяхното доверие в класа на активите. Той също така подчерта, че компанията скоро ще разшири предлагането си на дребно.

Реконструирахме нашата платежна инфраструктура на върху крипто (USDC) и направихме значителни инвестиции и подобрения в нашата основна инфраструктура за портфейли (в Poloniex) и можете да очаквате да видите постоянен и значителен фокус върху потребителските и търговските предлагания в 2019 г. 


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Circle ще заложи на крипто тази година appeared first on CryptoDnes.bg.