CEO на PayPal е фен на биткойн

CEO на PayPal е фен на биткойн

Дан Шулман, изпълнителен директор на платежния процесор PayPal, разкри по време на интервю, че наистина притежава биткойн.

На 20 ноември Fortune съобщи, че изпълнителният директор на PayPal Дан Шулман се е отбил в офисите на компанията, където е обсъждал различни теми, включително причината за оттеглянето на PayPal от Асоциацията на Libra и дали той е горд собственик на криптовалути.

 

PayPal беше първият, който напусна Libra

 

Шулман обясни, че PayPal се оттегли от Libra, защото компанията реши да насочи вниманието си другаде. Според изпълнителния директор това беше въпросът „къде искаме да насочим вниманието си и какво искаме да направим днес, за да напреднем в мисията си?“ Той добави:

 

„Знаете ли, ние мислим, че ако се съсредоточим върху собствения си път, ще можем да напреднем по-бързо около финансовото развитие, отколкото ако използваме всички тези ресурси в проекта на Libra.“

 

Шулман добави, че Libra ще започнат да вървят по път, в който компанията му остава „много заинтересована да гледа“, а след като от Libra започнат да измислят нещата, „ще разгледаме отново къде се намират“.

В началото на октомври говорител на PayPal заяви пред Cointelegraph, че компанията официално е напуснала асоциацията, добавяйки, че продължават да подкрепят стремежите на Libra и ще очакват диалог за начините за съвместна работа в бъдеще.

 

Блокчейн технологията е много обещаваща

 

Финансовият директор на PayPal Джон Рейни заяви през май, че фирмата има екипи, които работят върху блокчейн и криптовалута, и че искат да участват в тази технология под някаква форма в бъдеще.

В интервюто с Fortune Шулман не беше склонен да сподели някакви значими подробности за това какво точно PayPal работи в тази сфера, въпреки че бързо отбеляза, че не е „непременно конкурентен на Libra“, добавяйки:

 

„Смятаме, че има много потенциал в блокчейн технологията. За нас е интригуващо, но наистина трябва да направим нещо, което е извън традиционните релси. Повечето хора смятат, че блокчейн е свързан с ефективността, но системата днес е доста ефективна."

 

Относно криптовалутите, изпълнителният директор каза, че те все още са много волатилни и нямат много търсене от страна на търговците, защото те работят с много малки маржове. Той каза:

 

„Докато не станат по-малко волатилни, те няма да бъдат валути, които да се приемат широко от търговците в мрежата - не тъмната мрежа, а мрежата.“

 

Що се отнася до това дали той сам притежава някакви криптовалути, отговорът на Шулман беше кратък и ясен:

 

 „Да, биткойн. [...] Само биткойн.“