CEO на Twitter каза, че светкавичната мрежа ще е в апликацията на Square

CEO на Twitter каза, че светкавичната мрежа ще е в апликацията на Square

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси потвърди, че светкавичната мрежа на Биткойн ще бъде включена в платежния портфейл и приложението, изградено от другата му компания – Square.

По време на подкаста на Стефан Ливера на 11-ти февруари, Дорси се присъедини към изпълнителния директор на Lightning Labs Елизабет Старк в дискусия за идеалите на мрежата и личната му вяра в протокола.

Запитан дали това би довело до интеграция с Cash приложението на Square, той изстреля изненадващо откровен отговор.

„Бихме искали Биткойн да стане възможно най-бърз, ефективен и транзакционен, а това включва разглеждане на базата от нашите продавачи“, каза той.

Въпросът не е “дали”, а по-скоро “кога” – как да се уверим, че получаваме скоростта, от която се нуждаем, и ефективността?

Преди няколко дни Дорси лично се застъпи за Биткойн в Twitter, приемайки покана за участие в ретранслацията на Torch за транзакцията на Lightning Network. Инициативата, която започна миналия месец, включва релейна транзакция, изпратена между потребители на мрежата, повишаване на осведомеността и тестване на техническите му възможности.

“Това, което се опитвам да разбера за себе си по отношение на управлението на бизнес е как да продължим да разширяваме тази откритост, как да продължим да бъдем добри граждани в тази общност … като помагаме на тази общност да направи това без да налага … багажа, който идва с корпорациите.”

Тъй като светкавичната мрежа продължава да нараства и става по-стабилна, Torch бързо натрупва значителна публичност. Освен Джак Дорси, различни известни фигури в сферата на крипто продължават да говорят публично за проекта.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post CEO на Twitter каза, че светкавичната мрежа ще е в апликацията на Square appeared first on CryptoDnes.bg.