CEO на Kraken: Не дръжте повече монети, отколкото е необходимо на обмен

Кои начини за съхранение носят най-малък риск?

За изпълнителния директор на Binance, потребителите имат три възможности: самостоятелно съхранение в портфейл, обмен или използване на децентрализирани борси (DEX).

Чанпен Жао направи коментар по отношение на сигурността на монетите в отговор на хака на Cryptopia, разглеждайки плюсовете и минусите на трите варианта.

CEO-то на Binance съветва онези, които искат да съхраняват на централизирани борси, да използват само най-добрите. Въпреки това, Mt. Gox е бил уважаван обмен през 2014 г., но след това е бил хакнат за повече от половин милиард долара.

За главния изпълнителен директор на Kraken, Джеси Пауъл, потребителите не трябва да държат повече токени на обмен, отколкото им трябват, за да търгуват активно. Вместо това, собствениците на криптовалути трябва да използват хардуерни портфейли като Ledger и Trezor.

Пауъл не се съгалси с Чанпен Жао по отношение на децентрализираните обмени, казвайки следното:


Бившият главен изпълнителен директор на Trezor, Алена Вранова, подобно на Пауъл, съветва собствениците на крипто да ограничат риска, като контролират собствените си частни ключове. Вранова казва, че хардуерните портфейли с мултисиг функция осигуряват много по-голяма сигурност, вместо да използват услуги на трети страни като онлайн портфейлите на обмени.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post CEO на Kraken: Не дръжте повече монети, отколкото е необходимо на обмен appeared first on CryptoDnes.bg.