Цената на биткойн върви към средна ключова сотйност с мечи таргет от $ 5000

Цената на биткойн върви към средна ключова сотйност с мечи таргет от $ 5000

Като част от сегашния си средносрочен низходящ тренд, биткойн може да се насочи към своята 200-седмична подвижна средна стойност (MA), ниво, което е основно историческо дъно.

Откакто достигна най-високия си връх през 2019 година от около $ 13,890, биткойн наблюдава по-ниски максимуми, показващи тенденция към спад, поне в средносрочен план.

След коригиращ отскок до $ 7,875 от миналата седмица, биткойн не успя да разклати по-големия си низходящ тренд, като се насочи обратно към $ 7,285. В крайна сметка активът може да се цели към нивото около $ 5,000 преди междинно обръщане на тенденцията, тъй като в момента неговите графики изглеждат предимно мечи.

 

Мечият сценарий

 

Изглежда, че основният актив в криптото е с карти, подредени срещу него в по-голямата си част от гледна точка на тенденцията, поне засега. Липсата на значителни седмични ценови действия над $ 6,000 означава потенциална липса на подкрепа, ако продажбата продължи.

Зоната на съпротива от $ 6,000 до $ 7,000 също се стопи доста лесно по-рано през 2019 година по време на параболичното движение на биткойн нагоре. Винаги има вероятност зоната да не се задържи като подкрепа, ако биткойн падне повече от $ 6,500.

Придвижването надолу към 200-седмичния MA би имало смисъл за биткойн в този момент, особено след като всеки значителен замах е по-нисък от този през юни 2018 година, който не можа да разбие структурата на пазара към върха.

 

Бичият сценарий

 

От бича страна, биткойн имаше доста решително скачане близо до $ 6,500. Ако активът успее да счупи над сегашния си 4-часов Ichimoku Cloud и да го задържи като съпорт, биткойн може да бъде в състояние да изгради малко пара за допълнителен инерция нагоре.

Биткойн има възможността да променя на случаен принцип всички текущи настроения и пристрастия, както се вижда от историческата му 24-часова помпа от 42% през октомври, въпреки че подобен ход в крайна сметка не промени средносрочната тенденция на валутата.

Погледнато назад, биткойн се доказва като волатилен за месец декември, след като много години даде положителни ценови действия. Подобна нестабилност може да помогне на BTC да намери крайното си дъно и да се обърне или просто да помогне на актива решително да се придвижи нагоре от сегашното си местоположение.