CBOE спират да предлагат биткойн фючърси за търговия

CBOE спират да предлагат биткойн фючърси за търговия

Чикагската борса за търговия с опции (CBOE), най-големият пазар за опции в света, изчаква изтичането на последния биткойн фючърсен договор на 19 юни, след което търговията на крипто активи ще приключи.

CBOE е първата американска борса, която изброява биткойн фючърси. Преди година и половина, тогавашният президент и главен оперативен директор на CBOE Global Markets, Крис Конканон заяви, че тези дериватите ще революционизират традиционната финансова сфера и ще стимулират приемането на криптовалутите

Закриването на биткойн фючърсния пазар беше обявено през март 2019 година. След това компанията заяви:

CFE няма да добавят фючърсен договор за търговия с биткойн през март 2019-та. CFE правят оценка на своят подход по отношение на начина, по който планират да продължат предлагането на дигитални деривативни активи за търговия. Въпреки това, понастоящем CBOE нямат намерение да изброяват допълнителни фючърсни договори.

Чикагската търговска борса (CME) последва CBOE в добавянето на биткойн фючърси преди година и половина. Засега CME няма да последва примера на CBOE в намерението си да затвори търговията с тези деривати. Напротив, борсата наскоро отбеляза сериозен успех след приключване на сделки за $90 милиона, което надвишава дневния обем на CBOE.

Освен това, на 13 май, CME Group достигна рекорден обем от 33 700 биткойн договора, обработвайки повече от $1 милиард за един ден.

Причината за това неочаквано предимство на CME пред CBOE може да бъде методът на CME за определяне на цената на активите. Докато CBOE разчиташе само на изброяването на Gemini, CME събираше данните от няколко пазара, което доведе до нарастващото доверие на търговците в надеждността на борсата.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post CBOE спират да предлагат биткойн фючърси за търговия appeared first on CryptoDnes.bg.