Cboe отново пускат за одобрение предложението за VanEck/SolidX биткойн ETF

Cboe отново пускат за одобрение предложението за VanEck/SolidX биткойн ETF

Надпреварата за пускането на първия американски биткойн борсово-търгуван фонд (ETF) се завръща, след като Cboe подаде отново съвместното си предложение с VanEck и SolidX.

Обявеният в четвъртък от ръководителя на дигиталната стратегия за активите на VanEck, Габор Гурбакс, подаването на 30 януари щеше, ако бъде одобрено от Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC), да позволи на Cboe BZX Exchange да добави акциите на биткойн ETF-а. Много от привържениците на биткойн ETF вярват, че фондът ще помогне да се въведат свежи пари в пространството, създавайки по-ликвиден пазар.

Предложението беше отказано в края на януари, поради срива на правителството на САЩ. По това време, изпълнителният директор на VanEck, Ян ван Ек, обясни, че компаниите, които подават предложението за промяна на правилата, са в преговори със SEC, но тези преговори приключиха, когато започна този срив. За да се избегне вероятното отхвърляне поради затрудненото американско правителство, предложението беше оттеглено.

Преди това, заявлението на VanEck / SolidX беше изправено пред дата на окончателно решение на 27 февруари, след като SEC удължи периода на разглеждане няколко пъти.

Предложението за промяна на правилата все още не е публикувано във Федералния регистър, което означава, че таймера все още не е стартирал, за да може SEC да вземе решение. След като предложението бъде публикувано, SEC ще разполага с максимум 240 дни, за да реши дали да одобри или отхвърли предложението.

Заявлението на Cboe идва седмици след като NYSE Arca подаде собствено предложение с управление на биткойн активи. Подобно на желанието на Cboe, предложението на NYSE Arca все още не е публикувано във Федералния регистър, което означава, че все още не е изправено пред никакви срокове.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Cboe отново пускат за одобрение предложението за VanEck/SolidX биткойн ETF appeared first on CryptoDnes.bg.