Caspian, подкрепената от Galaxy Capital платформа, ще предлага крипто деривати

Caspian, подкрепената от Galaxy Capital платформа, ще предлага крипто деривати

Институционалната платформа за търговия и управление на портфолиа Caspian стартира търговия с криптовалутни деривати.

Caspian обяви в сряда, че е интегрирала своята платформа с борсата на Deribit, за да предлага търговия на фючърси и опции (F&O) на крипто активи.

Deribit предлага търговия с фючърси и опции за BTC и етер ETH, както и друг perpetual суап продукт за биткойн. Борсата не таксува депозитите и тегленията и предлага “до 100x ливъридж”, твърди Caspian.

Робърт Дайкс, главен изпълнителен директор на Caspian, каза следното:

Нашата цел в Caspian е да предоставим на крипто търговците и инвеститорите същия стандарт на инструменти и услуги, които съществуват на традиционните пазари.

Платформа е свързана с Deribit чрез програмен интерфейс (API), който поддържа “високи обеми с ултра-ниска латентност” и предоставя на търговците достъп до пълната книга за поръчките на Deribit, според Caspian.

Caspian е съвместен проект между криптовалутната инвестиционна компания Kenetic Capital, базирана в Хонг Конг, и фирмата за търговия Tora, базирана в САЩ. Проектът привлече 16 милиона долара финансиране чрез предварителна продажба през септември миналата година, с подкрепата на Kenetic Capital, Galaxy Capital, Octagon Strategy, Global Advisors и други.

Още през 2017 г. Чикагската борса за опции (CBOE) и CME Group стартираха фючърсни продукти.

Технологичната платформа на финансовите пазари LevelTradingField стартира обмен на криптовалутни деривати през август миналата година, използвайки блокчейна на Етериум.

През декември обменът на криптовалути на ОКЕx стартира Биткойн дериватен продукт без дата на изтичане, което означава, че позициите могат да се държат за неопределено време.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Caspian, подкрепената от Galaxy Capital платформа, ще предлага крипто деривати appeared first on CryptoDnes.bg.