Вече е възможно да "типваш" в Twitter с помощта на Brave Basic Attention Token

Вече е възможно да "типваш" в Twitter с помощта на Brave Basic Attention Token

Нова възможност за оставяне на бакшиш в Twitter през браузъра на Brave.

Aлтернативния браузър Brave официално пусна възможност за "типване", което за момента е в бета фаза. Потребителите на Twitter ще имат възможност за "типване" на съдържание, използвайки Basic Attention Token (BAT).

Създаден от съоснователя на Mozilla и Firefox, Брендан Айх, Brave стартира като браузър с вграден ад-блокър. През май 2017, компанията инициира първоначално предлагане на токъни от 1 милиард BAT, като 500 милиона останаха на съхранение във фирмата.

Намерението на компанията е да създаде справедлив модел за разпределение на печалба между потребителите, създателите на съдържание и рекламодателите. С добавката, Brave стъпва една крачка по-напред в царството на микро-типинг, услуга, описана в своята бяла книга.

За да открие старта, Brave изпраща 100 000 BAT безвъзмездни средства на всеки потребител на Brave десктоп, който не може да получава Brave Ads. От компанията твърдят, че Reddit, Vimeo и GitHub са следващите в списъка. Brave в момента поддържа "типване" в YouTube и Twitch. "Brave tips" икона ще се появи до вече познатите "retweet" и "favourite" опции на Twitter.

Brave също така автоматизира бакшишите, което означава че ще можеш да залагаш интервали от време, в които да "типваш" твоите любими създатели на съдържание. Потребителите трябва да използват браузъра на Brave, както и да са активирали Brave Rewards, за да използват услугата.

Микро-типингът продължава да нараства в крипто света и в частност след Bitcoin Lightning Network. Независим проект и плъгин Tippin.me стартира подобна услуга, базирана на биткойн миналата зима, получи похвала от изпълнителния директор на Twitter Джак Дорси. През април Интернет архивът отчете 2 500 долара за дарения от съвети за BAT.