Brave ще плаща на потребителите си, за да гледат реклами

Brave ще плаща на потребителите си, за да гледат реклами

Потребителите могат да решават какви реклами да виждат и след имплементацията на 1.0 ще получават 70% от приходите от показваните от тях реклами.

Издателите са пренебрегнати в системата. Те могат да участват в системата на BAT, но към днешна дата не са направили това. С над 5 милиона потребители, браузърът е малка част от общия уеб пейзаж.

Програмата за награди в крайна сметка е доброволна, а потребителите трябва да притежават BAT, за да участват в подкрепата на сайтовете, които обичат.

Функцията на Brave, наречена Brave Rewards, позволява на хората, които използват Brave, да дават BAT на посещаваните от тях сайтове. Когато някой включи Brave Rewards, техният браузър ще отчете времето и вниманието, което прекарват на всеки сайт, и ще разпредели месечния принос на този човек между тези сайтове, които посещават. Brave рекламите ще позволят на хората да изберат да печелят BAT въз основа на тяхното внимание. Когато някой се включи в Brave Ads, техният браузър ще започне да изучава предпочитанията им, за да показва подходящи реклами като системни известия.

Рекламата позволява на компаниите да заплащат разходите на доставчиците на съдържание. AdBlocker-и и компании като Brave се интересуват предимно от поверителността на потребителя. Блокирането на реклами коства на компаниите милиони долари в рекламни приходи и създаде среда, в която много рекламодатели вече нямат доверие на модела.

The post Brave ще плаща на потребителите си, за да гледат реклами appeared first on CryptoDnes.bg.