Bosch искат да интегрират Етериум блокчейн

Bosch искат да интегрират Етериум блокчейн

Bosch, мултинационалният инженерен гигант, се присъедини към Етериум, за да внедри блокчейн технологията и интелигентни договори в станции за зареждане на електрически автомобили.

Въпреки че все още е в етап на тестване, Bosch си партнира с базираната в Германия електрическа компания EnBW, за да изпробва прототип на станции за зареждане на автомобили, базирани на блокчейн.

Според служител на компанията:

Идеята е да се рационализира и приспособи целия процес към нуждите на клиентите, така че те да могат да избират, резервират и плащат за презареждане на услугите според нуждите си … Цялата транзакция – резервация и плащане – е напълно автоматизирана операция на блокчейн. Тази услуга може да факторира други предпочитания на клиентите в уравнението. Например клиент, който има малки деца и харесва кафе, може да избере станция за зареждане с детска площадка и кафенета наблизо.

Освен това уебсайтът на инженерния гигант също намекна за гъвкавостта, предлагана от Етериум:

„Платформата Ethereum позволява такива проекти, включително в случая с приложенията на Bosch, автономно зареждане и плащане на автомобилни точки“

Въпреки това, Bosch не е първата компания, която използва блокчейна Eтериум за подобен тип услоуги. В подобен случай, Innogy Innovation Hub, клон на енергийната компания RWE, разположи 1000 електрически станции за зареждане в цяла Германия, всички от които сега работят на обществения Етериум блокчейн.

Освен това Етериум също е център на изследванията, провеждани от Siemens.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Bosch искат да интегрират Етериум блокчейн appeared first on CryptoDnes.bg.