Blockstream пуска P2P Биткойн деривати

Blockstream пуска P2P Биткойн деривати

Blockstream обяви успеха на транзакция “без доверие” на форуърден договор за Биткойн с Crypto Garage.

Разработчикът казва, че развитието бележи важен момент в актуализирането на децентрализираната инфраструктура за търговия и сетълмент за дериватите на BTC.

В блог публикация, направена от Blockstream на 19-ти април, 2019 г., компанията заяви, че успешно е осъществила “пийр-ту-пийр” (P2P) Биткойн форуърден договор с Crypto Garage.

Форуърдни договори (форуърди) са частни споразумения между две лица – купувач и продавач, които позволяват покупка и продажба на актив въз основа на договорена бъдеща цена. За разлика от фючърсните договори не се изисква посредник от трета страна.

Двете страни започват търговията във вторник (9-ти април 2019 г.), като всеки участник декларира обезпечение по 0.16 BTC. Въз основа на условията на договора, които предвиждат сетълмент в рамките на час след полунощ на 16-ти април, двете страни сключват договора на цена от 5,032 долара.

Тестовият договор използваше цената, показана на Cryptocurrency Data Feed. Blockstream заяви, че е спечелил около $ 230 от шорт на BTC.

Успехът на тази транзакция показва възможността за създаване на платформа за търговия с деривати на Биткойн. В момента търговията с BTC фючърси се осъществява на централизирани платформи като BitMEX и CME.

Някои онлайн коментатори обаче критикуваха “без доверие” етикета, поставен върху продукта от Blockstream. Това се дължи на факта, че форуърдите се основават на използването на “надежден ценови канал”.


Според публикацията в блога, сетълмента на BTC форуърдния договор се проведе на блокчейна на Биткойн. Компанията казва, че има планове да се премести процесът на сетълмент извън веригата, чрез неговата Liquid Network.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Blockstream пуска P2P Биткойн деривати appeared first on CryptoDnes.bg.