Blockchain.com отварят своя пети офис

Един от топ доставчиците на крипто портфейли, Blockchain.com, отвори своя пети офис, като продължение на експанзията си в Европа.

Според Blockchain.com, компанията разгледа няколко места в Европа, като накрая избра Вилнюс, Литва. Фирмата заяви, че установяват, че страната е наистина ангажирана с иновациите и е идеалното място за нов офис.

Крипто фирмата също съобщава, че търси да наеме служители в Литва, като през следващите седмици ще бъдат обявени нови работни места.

Литовският министър на икономиката и иновациите, Вирджиниъс Синкевисиъс, коментира този ход:

Ние сме развълнувани да приветстваме блокчейн във Вилнюс. Присъствието на компания, известна като Blockchain, ще постави Литва в центъра на вниманието на международната блокчейн общност.

Според уебсайта си, Blockchain.com е със седалище в Люксембург. Компанията също има офиси в Лондон, Ню Йорк и Сан Франциско.

Още през 2014, Централната банка на Литва официално предупреди потребителите за потенциалните рискове, свързани с криптовалутите. Въпреки това, на 14 февруари, банката издаде актуализирано известие за виртуални активи и ICO, което официално позволи създаването на инвестиционни фондове за професионални инвеститори във виртуални активи.

Освен това, в документа се посочва, че на участниците на финансовите пазари ще им бъде позволено да използват крипто услугите на трети страни и да предоставят услуги на хора, занимаващи се с крипто индустрията, стига да спазват политиките за борба с изпирането на пари и борбата с тероризма. Въпреки това, приемането на крипто плащания все още е забранено за финансовите институции в Литва.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Blockchain.com отварят своя пети офис appeared first on CryptoDnes.bg.