BitTorrent ще пускат собствена социална мрежа през 2019

BitTorrent ще пускат собствена социална мрежа през 2019

BitTorrent, собственост на peer-to-peer (p2p) софтуерната компания Tron, обяви, че ще пусне публичната бета версия на своята децентрализирана социална медия, BitTorrent Live, през второто тримесечие на 2019.

Kомпанията започна да предлага ранен достъп до услугата за стрийминг на BitTorrent Live. Приложението, което е базиранo на видеоклипове, социална медийна платформа, привидно подобна на Snapchat и TikTok, позволява на потребителите да създават съдържание на живо и да се свързват с други хора чрез мобилни устройства.

Услугата също така ще позволи на потребителите си да споделят видеоклипове на живо, отвсякъде, където имат достъп до интернет, докато зрителите ще могат незабавно да дават обратна връзка и да харесват. Потребителите на приложението могат също да търсят темите, от които се интересуват.

BitTorrent Live всъщност не е нов. През 2012 година, Брам Коен – авторът на BitTorrent – каза, че целта му с платформата е “да убие телевизията”. Докато софтуерът не е нов, неговият характер се е променил много с времето.

Първата версия на BitTorrent Live беше само нов протокол за доставка на съдържание, а не социална медия. Първоначалната версия на приложението беше спряна, след като компанията безуспешно се опита да набере средства, за да го превърне в независим бизнес през април 2017.

През януари, бившият главен стратегически директор на BitTorrent – Саймън Морис – заяви, че Tron няма да може да управлява обема на транзакциите, който е необходим, за да токенизира BitTorrent. Морис заяви, че „няма начин“ блокчейна на Tron да се справи с обема на транзакциите, който системата ще изисква.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post BitTorrent ще пускат собствена социална мрежа през 2019 appeared first on CryptoDnes.bg.