BitTorrent токена направи пъмп от 918%

BitTorrent токена направи пъмп от 918%

Повечето хора са чували за BitTorrent, един от най-ефективните начини за прехвърляне на файлове в интернет.

Той позволява на потребителите да теглят големи файлове по-бързо, като “разделят” работата.

Така че, вместо да теглите файл с размер от 900MB от един източник, BitTorrent използва други хора, които имат файла и ви позволява да го изтеглите наведнъж от няколко източника едновременно. BitTorrent работи успешно в продължение на почти две десетилетия и има над 100 милиона потребителя. Защо тогава е необходим токен?

Изглежда, че този ход е подтикнат от Project Atlas, блокчейн инициатива, която осигурява мотивация за споделяне на файлове под формата на криптовалута. Настоящата система на BitTorrent не предоставя на потребителите никакъв реален стимул да споделят файловете си или да ги съхраняват онлайн, след като завършат изтеглянето. Това, твърди Джъстин Сън, създава неефективност в една система, която мнозина ще кажат, че работи доста добре до този момент, без BTT токен.

Тези изказвания може да намерите в клипа по-долу.

С други думи, потребителите ще получат стимули в BTT за споделяне на файлове. Изтеглянето ще бъде по-бързо и потребителите могат дори да изберат да плащат повече за допълнителна честотна лента, ако трябва да изтеглят файл по-бързо.

BTT ICO-то се проведе на Binance Launchpad, като всички токени бяха разпродадени само за 15 минути, събирайки $7.2 милиона. Първоначално, цената на BTT беше $0.00012. В момента на писане на статията токена се търгува на $0.000886, като цената удари връх от $0.001222, според данни от CoinMarketCap. Това е увеличение от приблизително 918%.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post BitTorrent токена направи пъмп от 918% appeared first on CryptoDnes.bg.