BitOasis осигурява одобрение от финансовия регулатор на ОАЕ.

BitOasis осигурява одобрение от финансовия регулатор на ОАЕ.

BitOasis е получил предварително одобрение от финансовите регулатори на Обединените арабски емирства, съобщи Bloomberg на 13-ти май.

Основана през 2015 г., BitOasis твърди, че е първият портфейл за цифрова валута в Близкия изток, който използва технология с много подписи.

Компанията преди това обяви, че се стреми да бъде напълно лицензирана във финансовия център Abu Dhabi Global Market (ADGM) преди края на тази година.

Ола Дудин, основателят и главен изпълнителен директор на BitOasis, заяви, че “се надяваме да бъдем една от първите регулирани борси, получили този лиценз.”

Днес Bloomberg съобщи, че BitOasis е получил предварително одобрение през април от регулаторния орган на ADGM, за управление на платформа за крипто-активи и портфейли.

За да получи лиценз, борсата трябва да отговаря на специфични технически и оперативни изисквания, които очаква да направи през втората половина на годината. Дудин твърди:

Това е огромно събитие. Това също ни дава легитимност и сега можем да работим с регулирани финансови институции. Ние можем да работим с други регулатори в региона, като Саудитска Арабия. Като цяло, това ще стимулира нашия растеж в региона, ще узакони пространството и ще разшири обхвата ни на пазара.

ОАЕ демонстрира проактивен подход към криптовалутите. Миналия септември, Ричард Тенг, ръководител на регулаторния орган за финансовите услуги на ADGM, заяви, че загубата и кражбата на криптовалута негативно влияе върху имиджа й като актив.

Това пространство трябва да бъде регулирано правилно, в противен случай съществува риск от финансови престъпления. Всеки път, когато една монета бъде открадната или изгубена, това се отразява на доверието в този клас активи.

През февруари тази година шест търговски банки от Саудитска Арабия и ОАЕ се присъединиха към проект за цифрова валута, след като властите на двете страни обявиха споразумение за сътрудничество за създаването на криптовалута през януари.

Правителството на Дубай също възнамерява да използва цифрова валута, подкрепена от държавата, и да се обвърже с финансовата валута на ОАЕ – dirham, за комунални плащания.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post BitOasis осигурява одобрение от финансовия регулатор на ОАЕ. appeared first on CryptoDnes.bg.