Bitmain се подготвят за халвинга на Биткойн

Bitmain се подготвят за халвинга на Биткойн

Базираната в Китай компания предлагаща хардуер за добив на биткойн, Bitmain, напомня за пускането на новo устройство за копаене, след като халвинга на блок наградите на биткойн наближава. Това бе разкрито на 27 март от South China Morning Post.

Компанията, която не изпитва затруднения в настоящия мечи пазар, смята, че биткойн през 2020 година може да възстанови загубената слава. South China Morning Post цитира източник на компанията за информация, свързана с плана.

Bitmain сега залага, че следващият им флагмански продукт, планиран да бъде пуснат до края на тази година, ще се окаже победител в пазара на хардуер за добив на крипто, като ще се случи в момент на дългоочакваният скок на цената.

Отброяване до биткойн блок халвинга

Следващият халвинг на биткойн е само след няколко месеца. Наградата за копачите ще спадне до 12,5 от 6,25 BTC за блок. Ако трябва да съдим по исторически модели и тенденции, следващия халвинг може да предизвика бичи пазар.

Първото голямо събитие на биткойн се случи през 2012 и няколко месеца по-късно стойността на криптовалутата се увеличи значително, за да удари тогавашното безпрецедентно високо ниво от $1000. Няколко месеца по-късно, цената на биткойн се понижи до около $200.

Вторият халвинг се случи през 2016, където цената на най-голямата криптовалута достигна рекордния максимум от близо $20 000. Подобно на 2013, и тогава последва корекция на цените над 80%.

Въпреки предизвикателствата, Bitmain продължава да пуска нови устройства за копаене. По-рано този месец, компанията пусна нов Asic копача – Antminer Z11. Хардуерът притежава три пъти по-голяма изчислителна сила от по-стария модел, наречен Antminerr Z9. Копачката превъзхожда конкурентите си не само по отношение на потреблението на енергия, но и на ефективността, според производителя.

Остава да се види дали новият продукт на Bitmain ще се радва на голямо търсене, тъй като наближава халвинга.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Bitmain се подготвят за халвинга на Биткойн appeared first on CryptoDnes.bg.