BIthumb съкращават 50% от служителите си

BIthumb съкращават 50% от служителите си

Голямата южнокорейска крипто борса Bithumb съобщава, че съкращава до 50% от работната си сила, според доклад от 18 март.

Според доклада, неназован служител потвърждава, че борсата ще намали персонала си от 310 (в началото на март) до около 150 и предлага доброволен план за съкращения и подкрепа за обучение на служителите:

Доброволното пенсиониране е част от нашата програма за подкрепа на бивши служители и е предназначена да осигури помощ и обучение за наемане на работа. Освен това, обемът на търговията на Bithumb намаля в сравнение с предходната година, така че се опитваме да осигурим вътрешни мерки. Ще продължим да добавяме необходимия персонал за различни нови предприятия.

На фона на крипто-зимата, докладваният от Bithumb ход за намаляване на броя на персонала си е предшестван от множество други фирми в сектора; сред последните, които са направили значителни съкращения през последните месеци, са крипто добивния гигант Bitmain, фирмата за блокчейн софтуер ConsenSys, децентрализираната социална мрежа Steemit и крипто борсите Coinsquare,и Huobi.

Според CoinMarketCap (CMC), Bithumb виждат около $1,3 милиарда в 24-часовата търговия до момента на публикуване. Борсата беше премахната от глобалната класация на CMC през януари 2018, поради тревогите на сайта заради „крайните различия в цените от останалия свят” на платформата и колегите й от Южна Корея.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post BIthumb съкращават 50% от служителите си appeared first on CryptoDnes.bg.