Bithumb отново жертва на хак?

Bithumb отново жертва на хак?

Днес, 30 март, крипто борсата Bithumb публикува в Twitter, че техните крипто тегляния и депозити са спряни временно .

В обяснение, което е свързано с туит, борсата пише, че в 10:15 (неизвестна часова зона) на 29-ти март, те откриват това, което е описано като необичайно теглене, чрез тяхната система за мониторинг.

Борса пояснява, че те „подсигуриха цялата криптовалута от времето на съмнителното теглене в студен портфейл и ги провериха чрез блокиране на услугата за депозиране и теглене“.

Според преведената бележка, инцидентът е „злополука с участието на вътрешни лица“ и те провеждат разследвания с охранителни фирми, кибер полицейската агенция и KISA.

Туит от крипто потребител Дови Уан гласи, че повече от 3 милиона EOS (около $ 12.5 милиона) са прехвърлени на студено съхранение в портфейла на Bithumb, но това е непотвърдено.

През юни 2018, Bithumb преживa хак, който ощети компанията от около $30 милиона в криптовалути. В разследването след пробива на сигурността, борсата възстанови $14 милиона от откраднатите средства.

Миналата седмица беше съобщено, че Bithumb в момента съкращава до 50% от работната си сила.

Както наскоро бе съобщено, специалистите по данни в блокчейн инфраструктурната фирма Elementus, публикуваха подробности за скорошни транзакции от крипто обмена CoinBene, които те смятат за подозрителни, започвайки с $105 милиона в крипто, които бързо бяха преместени извън горещия портфейл на борсата.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Bithumb отново жертва на хак? appeared first on CryptoDnes.bg.