Bitfury помага на HadePay да въведе Lightning Network

Bitfury помага на HadePay да въведе Lightning Network

Bitfury е влязла в партньорство със стартъпът на HadePay за обработка на плащания в САЩ, за да позволи на търговците да приемат транзакции с Lightning Network (LN). Новината беше обявена в блог публикация от Bitfury на 14 март.

HadePay внедрява Bitfury Lightning Peach API, за да улесни LN плащанията, които са значително по-бързи и по-евтини от конвенционалните Биткойн транзакции.

Стартъпът работи с екипа на „Lightning Peach“ на Bitfury, специализирана група от инженери, която се фокусира върху Lightning Network.

Като портал за плащания, HadePay вече позволява на клиентите да приемат крипто и фиат валути, както и плащания чрез различни услуги, като PayPal и Square.

Главата на Lightning Peach Павел Приходко коментира следното в публикацията:

Широката мрежа на HadePay сега ще може да приеме биткойн, знаейки, че сделката ще премине почти веднага. […] Lightning Network е основен инструмент за ефективни криптовалутни плащания и ние сме развълнувани, че го доближаваме до световното приемане.

Lightning Network технологията вижда повишена публичност през 2019 г., най-вече поради провеждания експеримент за транзакциите с транзакция Lightning Torch.

Преминал между участниците в мрежата, Torch бе собственост на лица, включително главния изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси, който впоследствие обеща да приложи LN плащания както в платформата Twitter, така и в платформата за плащания Square.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Bitfury помага на HadePay да въведе Lightning Network appeared first on CryptoDnes.bg.