Bitfury навлиза в музикалната индустрия с блокчейн платформа

Bitfury навлиза в музикалната индустрия с блокчейн платформа

Производителят на крипто и биткойн копачки, Bitfury, обяви пускането на специализирана програма за да отвори кода на музикалната индустрия в блог пост на 16 януари.

Сценарият, наречен Bitfury Surround, има за цел да се справи със сложните и често несправедливо разпределени потоци от приходи между артисти, фенове и посредници, използвайки технология блокчейн.

Поста обяснява:

Платформата Surround ще позволи на цялата музикална индустрия да рационализира операциите чрез сигурен трансфер на активи за авторски права, рационализирана свързаност, както и по-добри системи за наблюдение и управление.

Surround отбелязва продължаващата експанзия на Bitfury в различни аспекти извън криптодобива. Междувременно, в рамките на екосистемата на биткойн, тази седмица компанията видя, че плащането извън веригата през Lightning Network към тяхната първа обменна среда става чрез партньорство с полската BTCBIT.

Преди това, през декември 2018, Bitfury разкри планове за стартиране на блокчейн ускорител в Русия съвместно с глобалния консултантски гигант PwC.

„Индустрията за музикални развлечения се превърна в сложна, конкурентна, технологично ориентирана среда, която страда от сериозна липса на прозрачност“, коментира Валери Вавилов, изпълнителен директор на Bitfury за проекта Surround. Вавилов отбеляза:

Искаме да подкрепим творците и да подпомогнем растежа на цялата индустрия чрез създаването на тази отворена, базирана на блокчейн, екосистема.

Блокчейн субекти се опитват да се справят с прозрачността на музикалната индустрия в продължение на няколко години, като през 2018 се разкриват идеи като услуга за стрийминг, базирана на блокчейн.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Bitfury навлиза в музикалната индустрия с блокчейн платформа appeared first on CryptoDnes.bg.