Bitfinex търси да набере 1 милиард с IEO

Bitfinex търси да набере 1 милиард с IEO

Набиране след скандала?

Миналата седмица, Дови Уан, основател на Primitive Ventures, разкри, че Bitfinex планира да набере $ 1 милиард чрез продажбата на крипто токени с марка на компанията и първоначално предлагане на монети на платформата, по-често наричано IEO.

Според документ, получен от The Block, който цитира Жао Донг, китайски Биткойн инвеститор и акционер на Bitfinex, като източник за споменатия файл, токенът, който се продава, ще имат тикър LEO. Лари Чермак, който излиза от магазина, още веднъж наруши въпроса.

Бялата книга потвърждава слуховете, че компанията със седалище в Хонконг се стреми да набере 1 милиард долара. Интересното е, че вече се казва, че Bitfinex се е съгласил да отпусне 600 милиона долара от предлагането на частни инвеститори, за които се съобщава, че са вътрешни за крипто индустрията, китове и фирми за рисков капитал.

Например, Майк Дуда от The Block по-рано подхвърли в Twitter, че му е бил предложен шанс за дял от “законна фирма”. Не е ясно дали частните инвеститори ще имат достъп до по-ниска цена за всеки LEO от инвеститорите на дребно.

От анализа на Чермак изглежда, че LEO ще бъде използван като изкупим актив, което означава, че по някакъв начин е като Binance Coin (BNB). По-конкретно, в документа се посочва, че някои от токените на LEO ще бъдат изкупувани от Bitfinex всеки месец.

За разлика от ангажимента на Binance да похарчи минимум и максимум 20% от печалбите си за изгаряне на BNB, Bitfinex ще изразходва минимум 27% от печалбите си от последния месец, което прави скоростта на изгаряне много по-висока. Bitfinex ще може да похарчи и парите (850 милиона долара), които очаква да получи от Crypto Capital, платежен процесор в Панама, подложен на натиск от страна на глобални регулатори, за закупуване и изгаряне на LEO токени

От гледна точка на полезността, LEO може да се използва за намаляване на ставките, които те плащат на крипто обмена. Таксите за приемане на крипто-крипто-двойки, лихвените проценти по кредити и таксите за теглене ще бъдат субсидирани за притежателите на LEO.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Bitfinex търси да набере 1 милиард с IEO appeared first on CryptoDnes.bg.