Bitfinex осигури $ 1 милиард от частни инвеститори

Bitfinex осигури $ 1 милиард от частни инвеститори

Bitfinex твърди, че е събрал около един милиард долара от частни инвеститори.


Това е доста невероятно предвид обвиненията, че компанията и Tether са покрили загуби в размер на 850 милиона долара. Паоло Ардоино, главният технологичен директор на Bitfinex, обяви новината в Twitter понеделник (13-ти май, 2019 г.).

Според съобщението компанията е набрала един милиард USDT и еквивалента й в рамките на десет дни от частни компании и индивидуални инвеститори.

Потвърждението дойде след слухове, които започнаха от главен акционер в платформата, който обяви, че има $ 1 милиард в потвърдени в твърди и меки ангажименти.

Ардоино заяви, че индивидуалните инвеститори са дали средно по 1 милион долара, като всяка фирма, участвала в набирането на средства, е инвестирала най-малко 100 милиона долара.

Техническият директор на Bitfinex заяви, че скоростта, с която целта бе стигната, е свидетелство за доверието, което инвеститорите имат на фирмата.

Данните от CoinMarketCap показват, че пазарната капитализация на Tether е $ 2.791 милиарда с около 2.778 милиарда щатски долара в циркулиращи монети.

В края на април 2019, главният прокурор на Ню Йорк (NYAG) обвини както Bitfinex, така и Tether за покриване на загуби в размер на 850 милиона долара.

Това разкритие отново повдигна въпроси за платежоспособността на компанията и степента, до която USDT е подкрепена от парични резерви.

Само 24 часа след като новината се разпострани, потребителите на Bitfinex изтеглиха над 165 милиона долара от USDT.

Междувременно данните от Coin Metrics показват, че броя на транзакциите на Tether продължава да нараства. За период от 7 дни среднодневният брой сделки с USDT е 48,639. От началото на 2019 г. средният брой сделки в щатски долари се е увеличил с повече от 265%.

Главният изпълнителен директор на Coinbase, Брайън Армстронг, дори съобщи, че пазарът може да намери по-надеждна алтернатива на USDT в USD Coin (USDC), създаден от Coinbase.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Bitfinex осигури $ 1 милиард от частни инвеститори appeared first on CryptoDnes.bg.