Bitfinex и Tether искат да отхвърлят делото поради липса на юрисдикция

Bitfinex и Tether искат да отхвърлят делото поради липса на юрисдикция

Адвокатите на Bitfinex и Tether се опитват да отхвърлят текущото си дело срещу Нюйоркския главен прокурор, според съдебни актове от 21-ви май.

Адвокатските кантори, представляващи двете компании, твърдят, че Върховният съд на Ню Йорк (NYSC) няма юрисдикция по отношение на предполагаемите нарушения, които се разглеждат.

Адвокатите твърдят, че NYSC няма нито лична, нито предметна юрисдикция и че NYSC не може да бъде обжалван, тъй като Bitfinex и Tether не оперират от Ню Йорк, нито са навредили на инвеститорите в този щат. Според предложението:

Службата на Главния прокурор на Ню Йорк („ OAG ”) инициира тази специална процедура, привидно за защитата на инвеститорите в щата Ню Йорк, но OAG избра да таргетира две фирми за виртуални валути, които нямат нищо общо с инвеститорите в Ню Йорк – бизнесът не позволява нюйоркчани на своите платформи и не рекламират или по друг начин правят бизнес тук.

В допълнение адвокатът твърди, че Martin Act – закон, който регулира ценни книжа и стоки, който NYAG използва  – не се прилага за стабилната монета на Tether.

Делото срещу Bitfinex и Tether бе образувано през април от Летиция Джеймс, която обвини двете организации в измама на инвеститорите в Ню Йорк чрез прикриване на загуба от 850 милиона долара.

Що се отнася до стимула за подаване на иска, Джеймс каза:

Щатът Ню Йорк е водещ в изискването от виртуалните валутни предприятия да работят в съответствие със закона. И ще продължим да подкрепяме инвеститорите и да търсим справедливост от тяхно име, когато бъдат подведени или измамени от някоя от тези компании. 

Имаше ново развитие по случая, тъй като адвокатът на Bitfinex спомена, че Tether е инвестиран в Биткойн (BTC) и други активи. Съдията от Върховния съд на Ню Йорк – Джоел М. Коен – отговори със следното:

 

Tether ми звучи като нещо като [стабилна монета] на крипто търговията. И така, ако Tether е подкрепен от Биткойн, как това е последователно? Ако някои от вашите активи са в нестабилна валута, която Tether се очаква да модулира по някакъв начин […]


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Bitfinex и Tether искат да отхвърлят делото поради липса на юрисдикция appeared first on CryptoDnes.bg.