Биткойн удря 8K долара заличавайки C-19 спада - 13 дни до халвинга

Биткойн удря 8K долара заличавайки C-19 спада - 13 дни до халвинга
Най- накрая цената на биткойн се завърна на нивото, на което се търгуваше преди 12ти март тази година.
 
След като солидна седмица на възход обзе пазара на криптовалути, цената удари $8К.
 
 
Цената на BTC се завръща на $ 8 000
 
Данните от пазарите за търговия и CoinMarketCap показват, че BTC / USD разбива $ 8000 след 7-седмично отсъствие.
 
Този ход категорично отмени срива на биткойн в средата на март, когато криптовалутата падна с 60% за ден, за да се озове до 15 месечен минимум от 3600 долара.
 
Последният успех на биткойн е след рязък ръст от 10% миналата седмица, като 50- дневната и 200- дневната средна подвижна съпротива са завоювани.

 

 

Халвинга става мейнстрийм
 
Междувременно по отношение на печалбите за текущата година BTC директно бие долара и акциите, а при 9,5% е горещо по петите на златото с 12,1%.
 
Вълнението продължава да се развива само две седмици преди третия халвинг на биткойн, което ще намали инфлацията до 1,8% и ще намали наполовина наличната доставка на нови биткойни, освободени на всеки десет минути.
 
Събитието вече е източник на интерес отвъд света на криптовалутите, като мейнстрийм медиите го разглеждат, като потенциален източник на „нов клас милионери забогатели от биткойн“.
 
Анализаторите имат различни мнения за влиянието на халвинга върху цената. Някои смятат, че цената ще се изстреля, други са на мнение, че миньорите могат да окажат влияние и да попречат за благоприятното развитие в средносрочен план.