Bitcoin SV направи голям скок след иска за авторски права на Райт

Bitcoin SV направи голям скок след иска за авторски права на Райт

Една добре представяща се монета на криптовалутните пазари днес (както и вчера) е Bitcoin SV (BSV).

В един момент се покачи с над 200% на някои борси по време на вчерашната търговска сесия.

В 13:15 UTC вчера, цената на 12-тото най-голямо крипто по пазарна капитализация (по време на писане на статията) достигна 24-часов връх от $ 139.31. Тази стойност е повече от 120% по-висока от цената на отваряне за UTC от $ 62.99, според данни от CoinMarketCap.

На някои борси обаче внезапното покачване на цената на BSV беше още по-драстично, като нарасна с 214%, достигайки $ 195 в BSV / USDT пазара на базирания в Сингапур крипто обмен Huobi.

Нарастването се дължи отчасти на новината, че Крейг Райт е регистрирал искове за авторски права върху оригиналния код на Биткойн и е обещал да върне авторските права на Bitcoin Association.

Бележки от вчерашно прессъобщение гласи следното:

Райт възнамерява да възложи регистрациите на авторските права на Bitcoin Association, за да се ползва от екосистемата на Биткойн. Bitcoin Association е глобална индустриална организация за BTC бизнеса. Той поддържа BSV и притежава клиентския софтуер на Bitcoin SV.

Данните на Messari показват, че общият обем за вчера е приблизително 447,6 млн. долара, докато обемът на “Real 10” от 10-те борси, идентифицирани като единствените, съобщаващи честните данни в доклада от Bitwise Asset Management, разкрива, че обемът е по-близо $ 31,8 милиона.

Bitcoin Satoshi Vision, обикновено съкратено като Bitcoin SV, е форк на BCH блокчейна и наскоро бе премахнат от редица добре познати борси, включително Binance, Kraken и Shapeshift.

Това се случи защото Крейг Райт твърди, че той е Сатоши Накамото – създателя на Биткойн.

Много други криптовалути отчетоха добри печалби вчера, но нито една не успя да достигне BSV.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Bitcoin SV направи голям скок след иска за авторски права на Райт appeared first on CryptoDnes.bg.