Binance Lite ще позволи на австралийците да купуват Биткойн в будки за вестници

Binance Lite ще позволи на австралийците да купуват Биткойн в будки за вестници

Основният обмен на криптовалути Binance разширява услугата си “Binance Lite”, за да позволи на австралийските жители да закупуват Биткойн в будките за вестници, съобщиха от The Next Web.

За новата услуга Binance Lite – която първоначално ще бъде въведена в Австралия – се предполага, че ще даде възможност на клиентите да купуват цифрови валути с пари от повече от 1,300 поддържани будки за вестници в страната.

Понастоящем услугата поддържа само покупката на Биткойн, въпреки че ще предложи повече цифрови и фиатни валути на по-късна дата.

Преди да използват услугата, от клиентите се изисква да преминат проверка на профила, включително процедурите за “познаване на вашия клиент” (KYC) и процедури срещу прането на пари (AML). След това, потребителите ще могат да направят поръчка онлайн, да депозират пари в будката и да получат своя Биткойн “в рамките на минути.” Австралийските клиенти на Binance Lite ще трябва да платят пет процента такса за операции.

По-рано този месец главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао намекна за създаването на нов фиат-към-крипто обмен в Аржентина в публикация в Twitter. След като уебсайта CoinSpice докладва за споразумение между правителството на Аржентина с Binance Labs – инвестиционната и социалната група на борсата – да се инвестира в проекти за блокчейн, подкрепени от борсата.

През януари, Binance добави подкрепа за покупки на криптовалути чрез кредитни карти благодарение на партньорството си с Simplex. Джао каза, че клиентите на борсата могат да купуват цифрови активи с кредитни карти и да започват да търгуват за минути.

Миналия ноември Binance потвърди, че ще използва автоматизирано KYC приложение, предоставено от финансовата софтуерна фирма Refinitiv.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Binance Lite ще позволи на австралийците да купуват Биткойн в будки за вестници appeared first on CryptoDnes.bg.