Binance DEX ще блокира достъпа на потребителите от САЩ и редица други страни

Binance DEX ще блокира достъпа на потребителите от САЩ и редица други страни

Децентрализираната крипто борса на Binance ще започне да блокира достъпа на потребителите от САЩ и 28 други страни до техния портал от юли тази година.

Повече от 30 страни са в списъка с блокирани

Смята се, че забраната е резултат от регулаторни съображения, свързани с токените, изброени на платформата. След като тази забрана бъде въведена, потребителите от този регион няма да могат да търгуват чрез Binance.org.

Binance наскоро започна да предупреждава потребителите, които имат достъп до DEX от IP адрес, свързан със засегнатите страни – включително САЩ, Куба и Венецуела – че от 1 юли нататък вече няма да имат достъп до уебсайта.

Смята се, че тези ограничения вероятно се правят заради случай, при който основателят на децентрализираната борса EtherDelta бе глобен от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), че управлява нерегистрирана национална борса за ценни книжа.

Макар че борсата няма да добавя всички монети, пуснати на Binance Chain, тъй като изброяването е „прозрачен и управляван от общността“ процес, компанията вероятно няма да може да контролира секюрити токените на борсата.

Целта на Binance с процеса на изброяване е да улесни по-голям брой проекти, проверени и тествани от обществото, като се надяваме да изброим 10 пъти повече токени, отколкото се предлагат в момента на Binance.com.

Binance DEX записва обем от $10 милиона

Децентрализираната борса, която стартира и по-рано тази година, вече натрупа обем от $10 милиона. Важно е, че по-голямата част от този обем е съсредоточен около една търговска двойка – ONE / BNB.

Успехът, отбелязан от монетите на платформата, също накара други централизирани борси като OKEx да започнат да представят свои собствени децентрализирани платформи за търговия.

Важно е да се знае, че потребителите от забранените страни могат да заобикалят блока, като използват виртуална частна мрежа (VPN) и съвместими портфейли, които вече поддържат търговия.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Binance DEX ще блокира достъпа на потребителите от САЩ и редица други страни appeared first on CryptoDnes.bg.