Binance тестват стейбълкойн обвързан с британския паунд

Binance тестват стейбълкойн обвързан с британския паунд

Голямата борса за криптовалути Binance тества стейбълкойн обвързан с британския паунд на своя блокчейн, Binance Chain, според публикация в Twitter на 3 юни.

Twitter потребителят CryptosBatman забеляза, че “$BGBP” се появи на платформата Binance.

Изпълнителният директор на Binance, Чанпен Джао, коментира туита, потвърждавайки, че стейбълкойн обезпечен с британския паунд е в тестовата фаза.

Джао беше “под обстрел” миналия месец заради публикуване на потенциални обратни транзакции (re-org) на борсата след хака, който доведе до загубата на $40 милиона. Джао се извини след инцидента, като каза:

Като се има предвид колко много говоря, понякога изричам грешните неща, като „reorg ”, за което се извинявам. Моето мнение е, че нашата постоянна и прозрачна комуникация ни отличава от “стария начин на вършене на работа”, дори и особено в трудни времена.

По-късно през май, Джао поиска обезщетение от фирмата за рисков капитал, Sequoia Capital China, на основанието, че те нараняват неговата репутация и бизнес поради неправомерно издадена забрана срещу него през 2017 година.

Уебсайтът на децентрализираната борса на Binance (DEX) ще блокира достъпа на потребителите в СAЩ и 28 други страни от юли. В сайта също така се отбелязва, че опитът за достъп до Binance DEX от техния уебсайт няма да бъде възможен за потребители с IP адрес, свързан с една от забранените страни.

Потребителите обаче все още могат да се възползват от портфейлите, които поддържат Binance Chain, за използване на Binance DEX.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Binance тестват стейбълкойн обвързан с британския паунд appeared first on CryptoDnes.bg.