Binance с фиат-към-крипто обмен с EUR и GBP двойки

Binance с фиат-към-крипто обмен с EUR и GBP двойки

Най-големият крипто обмен в света (с коригиран обем на търговията) стартира нов фиат-към-крипто обмен на остров Джърси.

Фирмата обяви в сряда, че чрез новата борса потребителите ще могат да търгуват двойки с BTC и ETH срещу британския паунд и евро в Европа и Обединеното кралство.

“Binance избра Джърси за високоразвитата си цифрова инфраструктура, стабилна регулаторна рамка и сектора на финансовите услуги от световна класа”, заяви главният финансов директор на борсата, Уей Жу.

Той поясни, че Binance Jersey е независима от Binance.com организация, но е изградена на същата технология. Платформата “наема и ще продължи да наема персонал” за различни функции, включително съгласие със различните законодателства (compliance), каза Уей.

Обменът работи с подкрепената от правителството агенция за икономическо развитие Digital Jersey. Идеята е да се развие услугата, с крайна цел да се създадат около 40 работни места на острова.

Първоначално Binance си партнира с агенцията през юни 2018 г. Чанпен Жао, каза:

Със своята местна икономика, базирана на основна валута (GBP) и близостта й до Великобритания и Западна Европа, ние сме уверени, че сътрудничеството с Джърси не само ще е от полза за местната икономика, но и ще създаде силна оперативна основа за нашата експанзия в останалата част на Европа. 


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Binance с фиат-към-крипто обмен с EUR и GBP двойки appeared first on CryptoDnes.bg.