Binance спират операциите за няколко часа на 15 май

Binance спират операциите за няколко часа на 15 май

Eдна от най-големите крипто борси обяви плановете си да спре работа за около oт шест до осем часа, докато актуализира системата си утре. През този период трейдърите няма да могат да депозират, теглят или да правят каквато и да била търговия.

Именно вчера главният изпълнителен директор на борсата Чанпен Джао обяви, че платформата планира да възобнови депозитите и тегленията днес. Процес, който бе спрян поради хака, който се случи миналата седмица, на 7 май.

Тогава бяха откраднати около 7070 биткойна от горещите портфейли на борсата. По това време се оценяваха на стойност над 40 милиона долара.

При обявяването на актуализацията на системата, беше заявено, че от утре 15 май в 06:00 българско време, депозитите, тегленията и търговските услуги ще бъдат временно спряни.

В публикацията също така пише, че:

След като актуализацията приключи, ще направим допълнително съобщение и ще предоставим на потребителите 30-минутен прозорец, за да анулират поръчки, да обработят депозити, тегления и да използват всички други функции, свързани с профила, преди да възобнови търговията.

Главният изпълнителен директор също потвърди това в Twitter:

По време на спирането на търговията ще актуализираме през не по-малко от всеки 2 часа, както обикновено.

CZ и екипът на Binance не споделят детайли за стратегията, главно защото хакерите вероятно следят отблизо публичните комуникации на борсата. Така че е по-добре да ги държим на тъмно, тъй като ако те знаят твърде много, ще могат още повече да компроментират стратегията за реакция на сигурността на борсата.

Джао очертава мерките, които ще се предприемат от екипа на Binance, за да се предотвратяват бъдещите нарушения на сигурността с лекота.

Дори след нашумялият хак, Binance все още се нарежда на второ място в класацията за обем на търговия на CoinMarketCap.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Binance спират операциите за няколко часа на 15 май appeared first on CryptoDnes.bg.