Binance са в готовност да представят своя първи стейбълкойн

Binance са в готовност да представят своя първи стейбълкойн

Най-голямата крипто борса Binance ще започне да издава свои собствени стабилните токени в близките два месеца.

Главният финансов директор на Binance, Уей Джоу каза пред Bloomberg, че борсата ще започне да издава свои собствени стейбълкойни „в рамките на oт няколко седмици до месец или два“, с цел да се осигури достъпност до стабилните токени за повече валути.

Първият стейбълкойн на борсата, наречен “Binance GBP”, ще бъде деноминиран и 100% фиксиран към британския паунд. Джоу също разкри, че Binance ще печели пари чрез лихви от фиатни депозити, както при Tether (USDT).

Освен Binance GBP, борсата планира да въведе редица други стабилни токени, подкрепени от други валути, с изключение на американския долар. Обяснявайки решението на компанията, Джоу каза, че “от гледна точка на потребителите само определени части от света използват долара. Останалите използват други валути и смятаме, че това трябва да бъде отразено и в стабилните токени”.

Teзи активи се предполага, че ще намалят пазарния дял на Tether в Binance, който в момента е над 50% от общия обем на стейбълкойни в борсата.

Новината за тестване на BGBP, първоначално бе споделена на 4 юни, когато Twitter потребителят CryptosBatman забеляза, че „$BGBP“ се появи на платформата Binance. Главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао впоследствие коментира публикацията, потвърждавайки, че наистина се разработва стабилен токен.

Китайските крипто борси осигуряват 60% от цялата USDT търговия в световен мащаб. Това са над $10 милиарда от началото на 2019 година, за разлика от САЩ, които отчитат само $450 милиона.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Binance са в готовност да представят своя първи стейбълкойн appeared first on CryptoDnes.bg.