Binance изгуби 7,000 BTC от хак

Binance изгуби 7,000 BTC от хак

В сряда, дигиталният обмен на активи Binance обяви, че е бил хакнат и е загубил около 7,000 BTC.

Само няколко часа след това неговият главен изпълнителен директор, Чанпен Джао (известен още като “CZ”) заяви, че след като се е консултирал с няколко видни членове на крипто-общността, Binance бе решил да не се опитва да направи ролбек на Биткойн мрежата, за да възстанови откраднатите средства.

Атаката срещу Binance беше открита в 17:15:24 UTC на 7-ми май, когато една транзакция на Биткойн (представляваща изтеглянето на BTC от множество потребителски акаунти) премести приблизително 7,074 BTC от борсата.

Удивително е, че само часове след като Binance обяви, че е бил хакнат, CZ продължи със сесия на Periscope Ask Me Anything (AMA), която беше насрочена за 03:00 UTC в сряда (8-ми май). По време на тази сесия на AMA CZ заяви:

Работим с други борси, за да блокираме депозитите от тези хакнати адреси.

Още по-забележително е, че той каза следното:

На темата “искаме ли да направим ролбек на Биткойн мрежата”… Тъй като точно сега, 7,000 BTC са далеч повече, отколкото ако ги разпределим на миньорите. Ще е много повече от това, което бяха платени за последните няколко блока. Ако трябва да бъда честен, всъщност можем да направим това вероятно в рамките на следващите няколко дни. Но има опасения, в случай че направим ролбек на Биткойн мрежата от такъв мащаб. Така че, отново, екипът все още решава това и ние преглеждаме цифрите и проверяваме всичко.

Този коментар, разбираемо, шокира и разгневи крипто общността в Twitter. Ето само няколко от отговорите:

Един от първите хора, които предложиха идеята за ролбек на мрежата на Биткойн, беше Джереми Рубин. Той писа за това по-малко от час след съобщението за нарушение на сигурността на Binance:


В 05:20 UTC в сряда (8-ми май), CZ пусна tweet гласящ, че Binance е решил да не преследва идеята за ролбек:https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Binance изгуби 7,000 BTC от хак appeared first on CryptoDnes.bg.