Binance възобновиха работата на платформата

Binance възобновиха работата на платформата

На 8 май тази година, една от най-големите крипто борси – Binance, обявиха, че са станали жертва на хакерска атака. След пробива на сигурността изчезват приблизително 7070 биткойна, които тогава се равняваха на приблизително $40 милиона.

Според доклад на Coinfirm, хакерът е преместил откраднатите $40 милиона долара в BTC, в седем нови адреса, разделяйки печалбата.

Вчера, 14 май, компанията на Чанпен Джао обяви временното спиране на операциите – това включва тегления, депозити и търговия. Всичко това се дължи на актуализация на системата.

На 15 май, от 16:00 българско време борсата преустановява операциите си

Миналата седмица Binance обявиха, че правят „значителни промени в API, 2FA и зоните за валидиране на тегленията, което беше област, експлоатирана от хакери по време на хака.

Откраднатият биткойн остава консолидиран само в седем адреса. Binance все още работи с “водещи екипи от експерти по сигурността”, за да открият хакерите, както и с много борси и други доставчици на услуги, за да замразят откраднатите средства.

Докато Binance заявиха, че “споделянето на твърде много данни за сигурността всъщност отслабва стратегията”, те разкриха, че работят за подобряване на управлението на риска, за анализ на поведението на потребителите и за KYC процедурите, както и за “иновативни начини за борба с фишинга”.

Binance също планира да добави поддръжка за устройства за хардуерно удостоверяване, започвайки с YubiKey.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Binance възобновиха работата на платформата appeared first on CryptoDnes.bg.