Brave разширяват платформите за крипто възнаграждения с Vimeo и Reddit

Brave разширяват платформите за крипто възнаграждения с Vimeo и Reddit

Блокчейн базираният браузър Brave разширява набора от платформи приемащи крипто възнаграждения.

Компанията споменава в официален пост в Twitter за обновената версия на браузъра Brave, който позволява на потребителите на Vimeo, платформата без излишни реклами, както и в Reddit, мрежа за социални споделяния и дискусии, да типват. Това ще бъде възможно с помощта на разработеният от Brave токън, BAT (Basic Attention Token).

Новата функционалност беше представена на сайта за микро-блогинг Twitter, който само преди седмици се сдоби с бутон за възнаграждения на BAT.

 

 

 

 

В публикация по-рано от компанията обясняват, че потребителите, които са активирали Brave Rewards, ще видят нов бутон „Tip“ на всеки туит, когато използват Twitter с браузъра за десктоп устройства Brave. С натискането на този бутон, те могат да изпратят всякаква сума директно на автора на туита.

По същество, функцията е разширение на Brave Rewards, което вече включва възможността за поддръжка на уеб сайтове, създатели на YouTube съдържание и стриймъри на Twitch. Създателите на съдържание ще могат да виждат до броени минути наличностите по сметката си, като реалният токън ще бъде прехвърлян към тях в първата седмица от началото на всеки месец. Междувременно токъните на не верифицираните профили на създатели на съдържание ще се задържат локално в браузъра, докато не бъдат потвърдени в програмата на Brave за възнаграждения.

По-рано бе съобщено, че доставчикът на уеб браузър планира да интегрира портфейли на Ethereum, Trezor и Ledger в своя браузър. Целта е да се улесни съхранението на събраните монети с помощта на браузъра.