Bakkt ще стартира крипто приложение през първата половина на 2020 година

Bakkt ще стартира крипто приложение през първата половина на 2020 година

Bakkt планира да пусне приложение, насочено към потребителите, за да помогне на клиентите на дребно да плащат с криптовалута, съобщиха от компанията миналата седмица.

В публикация в блога главният продуктов директор на Bakkt Майк Бландина написа, че компанията работи над разработването на приложение, което да позволи на потребителите да използват цифрови активи, когато купуват стоки от търговците.

"Ще стартираме потребителско приложение, за да улесним потребителите да открият стойността на цифровите активи, както и начините, по които те могат да осъществят транзакция или да ги проследят. Търговците ще получат достъп до по-широк набор от клиенти с по-голяма разходна мощност ", пише Бландина.

Той намекна, че приложението може да поддържа повече от биткойн, който в момента е единственият дигитален актив предоставен от Bakkt и неговата компания майка Intercontinental Exchange, като фючърсни договори.

"Основна характеристика на модела, който сме проектирали, е да поддържаме набор от цифрови активи, включително криптовалути толкова безпроблемно, колкото инвеститорите да сключват сделки с акции в сметка за посредничество на дребно", пише той. "Нашата визия е да предоставим потребителска платформа за управление на портфолиото на цифрови активи, независимо дали те желаят да съхраняват, осъществяват сделки, търгуват или прехвърлят активите си."

Когато ICE за първи път обяви Bakkt през август 2018 година, компанията заяви, че си партнира със Starbucks и други компании които имат опит в сферата на дребната търговия, но оттогава са споделени малко подробности от тази част от визията. В съобщението от миналата седмица се казва, че Starbucks ще бъде първият партньор на Bakkt, когато приложението стартира по някое време през първата половина на 2020 година.

"Силно съм убеден, че чрез постигане на повече интеграция и ефективност в дигиталните портфейли, обработката на транзакции и приемането на плащания, има смислени възможности за търговците и потребителите безпроблемно да си взаимодействат, използвайки цифрови активи по начини, които не са били обмислени преди това", написа Бладинана и добави:

 

"Често се казва, че цифровите активи ще бъдат успешни, когато потребителите не трябва да мислят за технологията, която стои в основата им."