Bakkt разкри сериозна нова придобивка

Bakkt разкри сериозна нова придобивка

Bakkt – крипто стартъпът, стартиран от собственика на Нюйоркската фондова борса (NYSE) Intercontinental Exchange – разкри пълната си гама от блокчейн амбиции.

Фирмата обяви, че е придобила Digital Asset Custody Company (DACC) като част от усилията си да получи регулаторно одобрение за своите криптопродукти.

Според сведенията, Bakkt е по-малко загрижен за изграждането на обмен на Bitcoin, отколкото за предлагането на услуги за институционално попечителство и платформа за плащане, като всички те все още изискват регулаторно одобрение.

Компанията наскоро обяви своето заявление за BitLicense и също се стреми да стане доверителна компания в Ню Йорк. Усилията бяха многократно блокирани от регулаторни забавяния, въпреки положителните новини около партньорствата му със Starbucks, Microsoft и други.

Coinbase преди това е придобила тръст харта с отдела за финансови услуги в Ню Йорк. Ставането на тръст може да бъде по-бърз процес от получаването на BitLicense, което може да отнеме няколко години. В нова блог публикация, Bakkt казва, че е кандидатствал за харта, а наскоро съобщихме, че търсят и BitLicense.

Платформата иска да предложи Биткойн фючърсни договори, които се изплащат в криптовалута, което ще ги отличава от другите предложения за фючърси на BTC. Bakkt има няколко други амбициозни проекти, но трябва да се справи с няколко слоя бюрокрация, преди да стартира.

Адам Уайт пише в блога на Bakkt:

За да предоставим регулирано попечителство, ние сме подали в Нюйоркския отдел за финансови услуги за одобрение, за да станем тръст компания и в това си качество да служим като квалифициран депозитар за цифрови активи. […] Със същия ангажимент за създаване на нов стандарт за сигурно съхраняване на цифрови активи, сме щастливи да обявим, че сме придобили Digital Asset Custody Company (DACC). DACC споделя нашето първоначално мислене и носи богат опит в предлагането на сигурни, мащабируеми решения за попечителство на институционални клиенти. Опитът на екипа, интегриращ множество блокчейни и работещи с най-съвременните консенсусни механизми, е ценно допълнение към нашия екип и бъдещата продуктова линия. 

 

The post Bakkt разкри сериозна нова придобивка appeared first on CryptoDnes.bg.