Bakkt обяви, че ще стартира този юли

Bakkt обяви, че ще стартира този юли

Bakkt обяви в понеделник, че ще процедира с плановете си за пускане на физически уредени Биткойн фючърсни продукти.

В блог публикация, изпълнителният директор – Кели Лофльор – пише, че платформата е работила в тясно сътрудничество с американската Комисия за търговия със стокови фючърси (CFTC), регулаторната агенция, която отговаря за надзора на деривативните продукти в страната.

Bakkt твърди, че ще тества своите фючърсни контракти за BTC лятото. Няма изрично обявена дата за старта.

Вместо това, Bakkt, чрез ICE, ще самосертифицира своите Биткойн фючърсни продукти, което означава, че CFTC ще трябва да прецени дали предложенията нарушават закони или разпоредби.

Ако регулаторът не открие никакви проблеми в рамките на 10-дневен срок, продуктите ще стартират.

Това е различно от искането на изрично одобрение от CFTC за даден продукт. Важно е да се подчертае, че Bakkt каза, че прави именно това.

CME и Cboe самосертифицираха свои Биткойн фючърсни договори, когато бяха обяени за първи път през 2017 година. Въпреки това, за разлика от продуктите на CME и Cboe, Bakkt ще достави действителен Биткойн, а не еквивалент в пари в брой, при изтичане на договора.

Едно анонимно лице, запознато с процеса на платформата, каза на CoinDesk, че компанията все още няма определена дата за пускане на пазара, но ще бъде приключена, ако CFTC не повдигне възражения.

ICE публикува два документа в понеделник, в които подробно се описва списъкът и самосертификацията на двата си нови продукта.

В публикацията в блога, Лофльор пише, че:

…ще работим с нашите клиенти през следващите няколко седмици, за да се подготвим за тестовете за приемане на потребители (UAT) за фючърси и попечителство, които очакваме да започнат през юли.

“Очакваме да използваме UAT, за да гарантираме, че клиентите имат време да се качат на борда и могат да тестват модела за търговия и съхранение, който сме изградили, за да задоволят нуждите си”, пише тя, добавяйки, че бъдещите детайли ще бъдат споделяни в предстоящите публикации.

Фирмата ще изброи два различни фючърсни договора: дневен Биткойн фючърс, който ще позволи на клиентите да сключват сделки на същия ден, и месечен фючърсен договор. Това е различно от еднодневния фючърсен договор, който платформата първоначално обяви.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Bakkt обяви, че ще стартира този юли appeared first on CryptoDnes.bg.