Прекъсване в облака на Амазон причини големи проблеми на борси за търговия с криптовалути

Прекъсване в облака на Амазон причини големи проблеми на борси за търговия с криптовалути

Проблеми с облачните услуги на Амазон, AWS, причиняват прекъсване на услугите на борси за търговия на криптовалути в петък.

Борсата на Байнанс има международни затруднения, според изпълнителния директор "CZ" Zhao, който написа:

 

 

 

 

Борсата на Кукойн също се оплака от проблеми с базираното в Токио подразделение на AWS за хостинг услуги. Те споделиха, че шаси от сървърното им оборудване разположено в AWS, Токио е прегряло и могат да спрат работа. Също така споделиха, че в момента служители на компанията работят по вдигането на машина, която да замести повредената и поради това могат да се наблюдават прекъсвания на услугата.

Довей Ван, основен партньор на Примитив Венчърс написа, че серия от азиатски борси са засегнати проблемите в AWS, като най-сериозните са за неточни пазарни данни. Много от борсите отчитат ценова нестабилност – и да, можеш да купиш невероятно евтин биткойн.

Тя също така качи снимка в туитър, от която се вижда, че трейдърите са могли да закупят 45 биткойна на цена по-ниска от $1 в борсата на Битмакс, като цената на биткойн по това време се търгува над $10,000. От компанията са обявили, че временно спират тегленията докато не се изясни случая.