Австрийският A1 започва да приема плащания с биткойн и други криптовалути

Австрийският A1 започва да приема плащания с биткойн и други криптовалути
  • Пилотен проект за плащане с биткойн и др. криптовалути в избрани магазини на А1 в седем локации в Австрия
  • Проекта ще се осъществи в тясно сътрудничество със Salamantex, Ingenico и Concardis

Австрийският телеком А1, който има над 5,3 милиона клиента в Австрия, от 8,8 милиона души население, обяви че стартира тестване на система за разплащане с клиентите си с криптовалута. От телекома съобщават, че ще приемат биткойн, етериум, рипъл, даш, лакткойн и стелар.

„Като пионер А1 поема голяма отговорност по отношение на цифровизацията на нашето общество“, обяснява Маркус Шрайбер, ръководител на А1 Business Marketing. „Безопасността на потребителите и търговията, както и спазването на всички законови изисквания и разпоредби са от първостепенно значение. Преди портфейлът на A1 Payment да бъде разширен с цифрови валути и официално достъпен за бизнес клиентите, сега ще се проведе многоетапно изпитание, като се започне от избрани магазини на A1 ".

Заедно с партньорите Salamantex, Ingenico и Concardis, се предлага решение, което може лесно да бъде интегрирано в системата на касовите апарати, което освобождава страните от риска от обменния курс. При закупуване на стока или услуга, клиентът получава текущата и фиксирана цена за конвертиране на избраната валута и плаща със своя портфейл. А1 получава продажбите без допълнителни усилия в евро. Рискът от колебания на цените по време на блокчейн валидирането на транзакцията се намалява от доставчиците.

Наскоро бе съобщено, че американският телекомуникационен гигант Verizon набира кадри в областта на блокчейн, включително пет дивелопъри, което заявява интереса на телко гиганта в областта на блокчейн и криптовалутите.