Apple със заявление до SEC отнасящо се за блокчейн

Apple със заявление до SEC отнасящо се за блокчейн

Заявление до Комисията за ценни книжа и борси, подадено от Apple, предлага нов поглед върху усилията на технологичния гигант в технологията блокчейн.

Apple използва няколко благородни метала, за да произвежда своя набор от компютри и мобилни устройства, което прави компанията зависима от трети страни. За да постигне целта си да бъде добродетелна компания, която подкрепя правата на човека и безопасни условия на труд, Apple може да използва нови начини за увеличаване на проследимостта, включително използването на блокчейн.

Според подаването, Apple работи с Responsible Business Alliance, за да създаде набор от нови указания за индустрията на доставките на минерали.

През 2018, Apple ръководи борда на Responsible Business Alliance, служи в ръководния комитет на RMI, продължава участието си в “The European Partnership for Responsible Minerals” и работи в “Governance Committee of the Public-Private Alliance”. Apple също допринесе за няколко работни групи на RMI, включително, такива за калай, злато и други минерали; блокчейн екипът; и много други. ”

Що се отнася до интереса на Apple да създаде своя собствена криптовалута, ние все още сме в неведение. През декември 2017, компанията представи предварителен патент, който описва механиката на Биткойн и очертава система, базирана на блокчейн, предназначена да създава и проверява времеви отпечатъци, които могат да се използват за борба с хакери и сертифициране на дигитални подписи.

В патента се описва метод за създаване на сигурни, времеви печати върху блокчейн леджъра.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Apple със заявление до SEC отнасящо се за блокчейн appeared first on CryptoDnes.bg.