Ameritrade и Nasdaq тестват Биткойн?

Ameritrade и Nasdaq тестват Биткойн?

В понеделник (22 април 2019 г.) Twitter потребителят “Cryptopolis” обяви, че BTC се търгува на Nasdaq чрез платформата за посредничество на TD  Ameritrade.

Разбираемо, новината предизвика вълнение в рамките на Twitter.

Оказва се, че търговията е само тест, като TD Ameritrade се опитва да търгува BTC чрез Paper Trading бюрото си. Cryptopolis, който се идентифицира като количествен анализатор в търговската фирма за анализ StrongMarket, казва, че Nasdaq също може да си сътрудничи с TD Ameritrade. Според Cryptopolis, клиентската поддръжка в брокерската фирма казва, че това не е реална търговия.

TD Ameritrade и Nasdaq изглежда, че тестват BTC и LTC спот функция за търговия, което би могло да създаде възможност за институционално приемане на Биткойн.

Cryptopolis съобщи, че обслужването на клиентите на TD Ameritrade изглежда не е знаело за токена. Дали това е Forex токен или индекс?

Графиката на CXERX показва търговията на BTC / USD, която идва онлайн в сряда (10 април 2019 г.), като сделките се базират на данни от Nasdaq.

Спот търговията на Биткойн в Nasdaq може потенциално да повиши институционалната употреба на BTC. Това също би отворило още една перспектива за институционално приемане на Биткойн и криптовалутите.

Вече фирмите като Fidelity Investments и Intercontinental Exchange започват да стартират платформи за пазаруване и фючърси. Nasdaq също има планове да създаде платформа за търговия с фючърси на BTC през 2019 година.

Експертите смятат, че притокът на играчи с големи пари също ще действа като катализатор за цената на BTC.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Ameritrade и Nasdaq тестват Биткойн? appeared first on CryptoDnes.bg.