American Express обявиха, че използват xCurrent на Ripple

American Express обявиха, че използват xCurrent на Ripple

Вицепрезидентът на American Express, Колин О’Флахърти, говорейки на събитието Money 20/20 в Амстердам, потвърди, че фирмата за финансови услуги използва xCurrent на Ripple.

През ноември 2018 година беше обявено, че American Express ще използва технологията на Ripple за трансгранични плащания.

“Ripple предлага мигновени трансфери между подателя и получателя на средствата. Това предоставя реална възможност за облекчаване на по-голямата част от проблемите, пред които са изправени нашите клиенти”, каза О’Флахърти

American Express работи в тясно сътрудничество с Ripple (XRP), за да разшири обхвата си, като се фокусира върху Китай и американско-британския пазар. В случая с Китай, в джойнт венчър с LianLian, Amex бе одобрен като процесор за картови плащания, което им дава достъп до доходоносния китайски пазар за електронна търговия.

LianLian е част от RippleNet и използва своя блокчейн за уреждане на плащанията за електронна търговия и xCurrent за улесняване на трансграничните плащания. American Express се присъедини към RippleNet през 2017 година.

Главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус, също присъства на събитието, като говори за начина, по който Ripple все повече се възприема като решение за трансгранични плащания. Главният изпълнителен директор акцентира върху растежа на RippleNet и начина, по който компанията прави трансферите по-евтини и по-бързи.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post American Express обявиха, че използват xCurrent на Ripple appeared first on CryptoDnes.bg.