Amazon ще трябва да създадат собствена криптовалута в бъдеще

Amazon ще трябва да създадат собствена криптовалута в бъдеще

Една от най-известните фигури в криптовалутната индустрия потвърди, че все още вярва, че онлайн търговецът на дребно, Amazon, не може да избегне издаването на собствен алткойн, в tweet, пуснат на 2 февруари.

Обсъждайки по-обширно интернет сектора, Чанпен Джао – главен изпълнителен директор на топ крипто борсата Binance – каза, че не е въпроса до това дали Amazon ще издаде своя собствена криптовалута, а по-скоро кога.

Търговският гигант полагаше усилия да адаптира форми на блокчейн технологията в миналото, но връзката на компанията с криптовалутите остава само слухове.

Такива слухове периодично се появяват в новините, включително и тези, че Amazon може да интегрира биткойн (BTC) като начин на плащане.

За всеки интернет (нефизически) бизнес, не разбирам защо някой не би приел крипто за плащания. Това е по-лесно, по-бързо и по-евтино за интегриране от традиционните платежни портали. По-малко документация. И стига до по-разнообразна демографска и географска област. Рано или късно Amazon ще трябва да издаде валута.

Джао направи изявлението си през същата седмица, в която главния изпълнителен директор на Twitter, Джак Дорси, повтори прогнозата си, че самият интернет ще използва валута по подразбиране, по-специално биткойн.

Говорейки в подкаста Joe Rogan Experience, издаден на 2 февруари, Дорси предупреди, че макар да не е сигурен, че биткойн ще изпълни тази роля, най-голямата криптовалута изглежда е най-ясният избор.

“Това е нещо, което е родено в интернет, разработено е в интернет, тествано е в интернет – то е част от мрежата.” – казва той.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Amazon ще трябва да създадат собствена криптовалута в бъдеще appeared first on CryptoDnes.bg.