Amazon разширява блокчейн услугата си

Amazon разширява блокчейн услугата си

Amazon Web Services (AWS) стартира своята услуга Managed Blockchain за по-широко използване сред корпоративните клиенти.

AT&T, Nestle, Accenture и други вече я използват, съобщи AWS.

Първоначално разкрита през ноември, за Amazon Managed Blockchain се казва, че позволява на клиентите да създават и управляват блокчейн мрежи по-лесно и икономично, като използват рамки с отворен код като Hyperledger Fabric.

Досега услугата е била достъпна само в “предварителен преглед”, което означава, че заинтересованите фирми могат да се регистрират за одобрение за ползване на услугата.

С този етап вече услугата е достъпна за обща употреба, каза главният евангелист на AWS Джеф Бар, в отделна блог публикация, добавяйки:

Можете да създадете [блокчейн] мрежа за минути. Можете да управлявате сертификати, да каните нови членове и да увеличавате капацитета на възлите, за да обработвате транзакции по-бързо.

Подкрепата за Етериум мрежата все още е в процес на разработка и се очаква да бъде предоставена по-късно тази година, или поне така твърди AWS.

Струва си да се отбележи, че услугата понастоящем е достъпна само в региона на AWS, Източни Щати (Северна Вирджиния), въпреки че се очаква да бъдат отворени много повече райони в рамките на следващата година.

Мениджърът на Nestle Oceania за цифрови технологии Армин Нехзат каза следното:

С Amazon Managed Blockchain, ние сме в състояние да създадем нашата мрежа Hyperledger Fabric и лесно да поканим нашите партньори да си сътрудничат в усилията ни за прозрачност на веригата за доставки. Amazon Managed Blockchain ще даде възможност на нашите клиенти да проследят продуктите na блокчейна от фермата чак до консумацията.

Търговската платформа за ценни книжа и деривати Singapore Exchange (SGX), от друга страна, работи с AWS, за да премести съществуващата си работа върху Hyperledger Fabric на Amazon Managed Blockchain.

Според AWS, Accenture, нестопанска фондация MOBI (инициативата Mobility Open Blockchain Initiative) и компанията за управление на активи TrackX също използват тази услуга.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Amazon разширява блокчейн услугата си appeared first on CryptoDnes.bg.