Alibabacoin Foundation си сменя името след съдебния спор с гиганта Alibaba

Alibabacoin Foundation си сменя името след съдебния спор с гиганта Alibaba

По-рано беше съобщено, че китайският гигант за електронна търговия Alibaba заведе дело срещу ABBC Foundation, базирана в Дубай крипто фирма, относно използването на името им. Един скорошен доклад обаче показа, че крипто фирмата се е съгласи да спре да използва името на своя проект.

Споразумението между Alibaba и Alibabacoin

Споразумението, постигнато между двете страни се смята за един от критериите за съдебна договореност между двете организации. Alibabacoin Foundation, известна също като фондация ABBC публикува изявление, в което отбеляза съжалението си по отношение на объркването, произтичащо от използването на името Alibabacoin Foundation, за своя проект.

Фирмата също така поясни, че сега тя ще бъде известна като ABBC coin, вместо Alibaba Foundation.

Тази промяна в името е резултат на дело, което бе подадено от китайския гигант за електронна търговия през април 2018. Alibaba съди Alibabacoin за нарушение на авторските права веднага след като крипто стартъпа събира $ 3,5 милиона от ICO.

Беше съобщено, че ABBC ясно заяви в своята защита, че не се опитва да отмъкне името Alibaba, и че забраната за ICO в Китай през септември 2017 елиминира основния източник на потенциално объркване.

Това не попречи на гиганта да продължи с плана си да закрие крипто фирмата. Тази твърдост и продължителност в крайна сметка се изплатиха и резултатът от това е, че китайският гигант спечели предварителна забрана срещу Alibabacoin Foundation в дело за заблуждаващата употреба на името Alibaba в американския окръжен съд в Южния окръг на Ню Йорк.

Alibaba и DLT

В неотдавнашно интервю, Лиу Сонг, вицепрезидентът на Alibaba, заяви, че гигантът за електронна търговия се стреми да въведе блокчейн технология за своите трансгранични вериги за доставки.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Alibabacoin Foundation си сменя името след съдебния спор с гиганта Alibaba appeared first on CryptoDnes.bg.